Ο ΣύλλογοςΗ ίδρυση του συλλόγου μας.

Πάμε πίσω μερικά χρόνια όπου σιγά –σιγά κάποιοι φίλοι και γνωστοί με καταγωγή από Χίο, ξεκινήσαμε δειλά –δειλά να περπατάμε στην αρχή, να περπατάμε και να τρέχουμε στην συνέχεια, μέχρι που αποκτήσαμε την δυνατότητα να τρέχουμε και σε λαϊκούς αγώνες υγείας. Πριν δύο χρόνια η παρέα μεγάλωσε πολύ, αφορμή τα 2500 χρόνια του Μαραθώνιου της Αθήνας. Από εκεί και μετά τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι αθλητές υγείας σε όλη την Ελλάδα αλματωδώς, ιδρύονται σύλλογοι, διοργανώνονται ειδικά σεμινάρια και αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και υπέρ-αποστάσεων. Κάθε Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα γίνονται 2 έως 7 αγώνες. Οι αθλητές - χομπίστες δρομείς είναι από ηλικίας 18 ετών έως και πάνω από 70. Η πλειοψηφία τους είναι από 35 ετών έως 65.
Πριν 3 χρόνια υπήρχαν πολλοί λίγοι δρομείς σε κάθε αγώνα της τάξης των 60 -100. Σήμερα υπάρχουν αγώνες με 300 έως 2000 δρομείς.
Στον Μαραθώνιο έτρεχαν μέχρι το 2004 μετά βίας 300 Έλληνες , ενώ τα τελευταία χρόνια μαζί με τους αγώνες των 5χλμ και 10χλμ , οι Έλληνες δρομείς ήταν 15000.Υπάρχουν πάνω από 50.000 Έλληνες δρομείς που τρέχουν σε αγώνες υγείας.
Με βάση τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία τρέχουν σε όλους τους Μαραθώνιους στον κόσμο 9-10 εκατομμύρια δρομείς από τους οποίους 3-4 εκατομμύρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό συνδυάζοντας το με οικογενειακές διακοπές.
Σε αγώνες δρόμου και τριάθλου στο εξωτερικό συμμετέχουν από 1 έως και 100 Έλληνες δρομείς/ τριαθλητές σε κάθε αγώνα.
Ο αθλητικός τουρισμός αυξήθηκε αλματωδώς τα τελευταία χρόνια. Εκατοντάδες δρομείς υγείας τρέχουν από πόλη σε πόλη και από μικρά μέρη για να συμμετάσχουν σε αγώνες στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Τα ενδιαφέροντα μας έχουν να κάνουν με το τρέξιμο-ποδηλασία - κολύμβηση , σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή και με πολλές ευαισθησίες στα θέματα υγείας. Η αρχική ομάδα που αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον σύλλογο και που ασχολούμαστε σαν χόμπι με το τρέξιμο και το τρίαθλο και τρέχουμε σε Μαραθώνιους και αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαστε 54 Χιώτες και Χιώτισσες.
Αφορμή για την ίδρυση του Συλλόγου μας ήταν ένα τραγικό γεγονός , ο θάνατος του συναθλητή μας Μαραθωνοδρόμου Γιώργου Παπάδη Αγωνιστικά ήταν ο πρώτος της παρέας μας που ασχολήθηκε με τις μεγάλες αποστάσεις. Έχει τρέξει 3 φορές την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, ένα Μαραθώνιο στη Ρώμη και έναν στη Μεσσήνη. Φυσικά και πολλούς ημι μαραθώνιους αγώνες καθώς και πάρα πολλούς αγώνες 20χλμ, 10χλμ κλπ. Ήταν ο μέντορας μας, μας συμβούλευε, μας εμψύχωνε, και μας βοηθούσε με τις γνώσεις του. Τρέξαμε σε πολλούς αγώνες μαζί και διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν την 1η Μαΐου 2011 στον ημί - μαραθώνιο του Φλοίσβου (Ποσειδώνιο).ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Βασικός σκοπός του συλλόγου μας είναι :η σωματική και πνευματική ανάπτυξη των μελών του ανεξαρτήτως ηλικίας. Η διάδοση της άθλησης σε όλους, ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό με κίνητρο τη διατήρηση και βελτίωση της υγείας τους, καθώς και της ποιότητας ζωής τους (χωρίς να φτάνουν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής) και η ανάπτυξη καλύτερης σχέσης των μελών μας, με το φυσικό περιβάλλον.